Skip to content
erp-checklist

Allt du behöver veta om att byta ERP-system

När är det dags, hur du går till väga och rådgivningen du kan få! 

Ett väl fungerande affärssystem är avgörande för effektiviteten, lönsamheten och framför allt tillväxten i ditt företag. En allt mer dynamisk marknad ställer högre krav på flexibilitet och smidighet, både internt och mot kund. Ett ERP-system som är statiskt kan resultera i att företaget blir begränsat i sin utveckling medans konkurrenterna tar fart och springer om. Lösningen är att arbeta proaktivt och med verksamhetens behov i fokus för att se till att ni har rätt ERP system för att möta framtiden.

Vi hjälper företag som kört fast med sitt ERP system 

När företag expanderar tar det ofta inte lång tid innan de börjar växa ur sitt ERP-system. Även om affärssystemet uppfyllde alla krav när det först infördes, kan det ha svårt att hänga med när förändringar sker. 

Att byta ERP-system är en krävande process och någonting som många företag ofta därmed skjuter upp så länge de kan. Men, att blunda för länge för det oundvikliga kan leda till att tiden inte räcker till för att ta de bästa besluten och få bästa möjliga lösning på plats i tid.Vi hjälper företag innan beslutet är taget att faktiskt byta ERP-system; med rådgivning och best-practice från många års erfarenhet. Vi sätter oss in i din verksamhets specifika behov och finns med under hela resan, från nulägesanalys till val av leverantör och genomförande. 

Vill du veta mer om att byta ERP-system? 

Checklista - Tidiga tecken på att ert nuvarande ERP-system begränsar er 

Känner du igen de här situationerna? I den här checklistan går vi igenom 5 situationer som visar på att ni börjar växa ur ert ERP-system. Om några av dessa punkter stämmer in på ert företaga kan det vara dags att börja fundera på ett byte av affärssystem. 

Ta kontrollen över ditt affärssystemsbyte! 

erp-checklist2
erp-banner
Vet du inte var du ska börja? Till dig som vet om att ERP-systemet måste bytas ut. 

Nytt ERP – här är 5 saker du bör tänka på innan du startar ditt ERP projekt  

  1. Gör en nulägesanalys 
  2. Definiera verksamhetsbehoven 
  3. Ta alla kostnader i beaktning och sätt en realistisk budget 
  4. Sätt en plan kring implementeringsstrategin 
  5. Ta hjälp av en oberoende konsult 

Vill du veta mer om att byta ERP-system? 
Få 5 artiklar via mail helt kostnadsfritt! 

Börjar du fundera på om ert ERP-system behöver bytas? Att byta affärssystem är en lång process och en omfattande investering. För att det ska bli så bra som möjligt utan att problem uppstår längs vägen är det viktigt att ert företag är väl förberedda och att ni har tillräcklig med tid på er att göra bytet på ett bra sätt..  

Anmäl dig till vår mailslinga så får du 5 artiklar helt kostnadsfritt
med allt du behöver veta inför ett lyckat byte av ERP.


TJÄNSTER INOM SYSTEMTRANSFORMATION:

Skärmavbild 2023-03-06 kl- 16-32-29
Skärmavbild 2023-03-06 kl- 16-32-43
Skärmavbild 2023-03-06 kl- 16-29-53